Souschef

Sök bland 50 lediga jobb som Souschef och börja ditt nya yrkesliv idag!

Souschef med driftsansvar till Backa teater

Göteborgs Stadsteater AB är ett av Göteborgs Stads helägda bolag. Här ingår Göteborgs Stadsteater, Stora Teatern och Backa Teater. De tre teaterhusen har som mål att erbjuda invånarna i framför allt staden och regionen teater av hög konstnärlig kvalitet och genom sina uppsättningar engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en Souschef med driftsansvar på deltid till Backa teater som är vår barn och ungdomsscen! Här driver vi Backa Teater café och bistro vid våra offentliga föreställningar. Du kommer i första hand arbeta och driva Backa teaters kök, men ingår i det bolagsövergripande köksteamet som består av en köksmästare, två souschefer, flera kockar och restaurangbiträden i köket på Göteborgs Stadsteaters Restauranger och Publikservice samt Backa teater Café och Bistro. Vi söker dig som har stor passion för mat och smaker, gillar högt tempo, ordning och reda och som tillsammans med oss vill driva vår verksamhet framåt. Som Souschef lagar man i huvudsak mat, men hjälper även till med en del administrativa sysslor. Du är arbetsledare och ensamt ansvarig för driften av köket på Backa Bistro. Du skall därför gilla att både arbeta självständigt, uppskatta att vara en del av ett team och ha ett helhetsperspektiv där du skapar en matupplevelse i symbios med aktuellt teaterutbud. I de administrativa uppgifterna ingår bland annat; planering av menyer, inköp av livsmedel, inventering, sköta egenkontrollprogram i avseende av livsmedelshygien, medverka vid introduktion av extrapersonal, planering av bokningar och övrig kontakt med gäster, kassarapporter och ansvar för att vi inom Restaurang och publikserviceavdelningen följer bolagets rutiner, policys samt lagkrav. Vi har flera tjänsteställen inom bolaget och i vissa delar av restaurangen arbetar vi i öppna kök där du förväntas ha gästkontakt och hjälpa till med allehanda sysslor i publikservicearbetet. KVALIFIKATIONER För att arbeta som Souschef i Restaurang och publikserviceavdelningen hos oss behöver du ha flera års arbetslivserfarenhet som kock från á la carte restaurang med fullständiga rättigheter och gärna tidigare erfarenhet i arbetsledande funktion. Du skall ha passion för mat och dryck, kunskap om alkohollagen, livsmedelslagen, erfarenhet av menyplanering och administration. Du ska ha datorvana med kunskap i Officepaketet, körkort och kunskap i svenska både i tal och skrift. Vi ser gärna att du också gått restaurangskola. Har du dessutom erfarenhet från annan publik verksamhet ser vi det som meriterande. En förutsättning för att lyckas i denna tjänst är att du är utåtriktad, ansvarstagande och ser god service och ett gott bemötande som en självklarhet. Du är även prestigelös, tydlig och lyhörd som ledare och motiveras av att ha ett fint flyt i verksamheten med medarbetare som trivs och mår bra. Vi vill välkomna dig som vill ha ett fartfyllt jobb med möjlighet att utvecklas och till en engagerad och omväxlande arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla kvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke. ÖVRIGT Göteborgs Stadsteater AB vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald i övrigt tillför verksamheten. Intervjuer sker löpande.

15 maj 2024
Sista ansökan:
16 juni 2024
Köksansvarig

Detta är en operativ roll! Vi söker en duktigt kock som kan vara ansvarig för driften hos oss på La Gondola. Du behöver vara grym på att laga mat samt vara en bra ledare som kan få alla att bli sitt bästa jag♥ Egenskaper vi tycker om : Trygg Lugn Stabil Duktig på att laga mat Känna till regler för att driva kök Bra ledare, vi söker en ledare snarare än en CHEF Att du alltid föregår med gott exempel Vi har väldigt mycket att göra, så bra fysik är att föredra så ingen dålig rygg och onda knän :) Förstå ordet köksekonomi Vilja till att utveckla och förändra Ha ett eget driv♥ Resten löser vi med bra lön, trevliga kollegor och mycket skratt♥

15 maj 2024
Sista ansökan:
14 juni 2024
Köksansvarig

Gillar du att utveckla och utvecklas? Du måste älska pulsen i drift, för hos oss arbetar du mycket drift! Gärna vara bekväm med det asiatiska, lite peruanska köket eller ha ett driv att lära dig Gilla att inspirera dina kollegor Ha förståelse för ekonomi Tycka om utmaningar! Vara en trygg och prestigelös person som kan leda och fördela arbetet Ha en genuint intresse för mat♥ Ha erfarenhet från restaurangbranchen. Kunna arbeta kvällar och helger! Hos oss kan du påverka mycket och arbeta ihop med vår executive chef. Vi erbjuder ett roligt arbete med en trygg anställning, där du kommer ha mycket kul och kunna få utvecklas ihop med oss♥ Vi hörs väl? The Parlour

15 maj 2024
Sista ansökan:
14 juni 2024
Sous Chef

Sous Chef till Villa Foresta Nu söker vi en Sous Chef till Villa Foresta på Lidingö Foresta eller Villa Foresta, som är det ursprungliga namnet på borgen som entreprenören Wilhelmina Skogh lät uppföra 1908-1910 ska få nytt liv! Nu inleder vi en ny era med ambitionen att åter skapa en levande mötesplats för gastronomi, musik, möten, upplevelser och ett vardagsrum för hela Lidingö. Vill du vara med på resan? Tidlöst, världsvant och kultur är våra ledord – nu söker vi dig som har erfarenhet av att driva hotell och utveckla hotellkoncept. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för människor och som brinner för att skapa gästservice i världsklass. Det viktigaste av allt är att du vill vara med och skapa en levande miljö för människor som tycker om att njuta av det goda i livet. En omfattande ombyggnation och renovering startar i januari, här planeras för bland annat en vinterträdgård, spa med flera bastur i borgens valv, pooler, restauranger, ute terrass och vinbarer. Renoveringsprojektet pågår i olika etapper. Villa Foresta har idag 103 hotellrum, 10 konferensrum och flera restauranger. Din profil Nu söker vi dig som har passion för service, visar stor omtanke för gäster och kollegor, har ett stort intresse för mat & dryck och tycker om att arbeta noggrant och organiserat. Du har tidigare erfarenhet som souschef, eller jobbar nu som kock och känner dig redo för nya utmaningar. Med tryggheten i din yrkesroll har du lätt för att planera, utbilda, och arbetsleda. Det är viktigt att du som souschef kan samarbeta då stor del av arbetet handlar om samarbete både i köket och med personal i service. Jobbet som souschef hos oss ger dig även en möjlighet att jobba dig upp i karriärstegen, vilket gör det extra viktigt att visa dina framfötter och framföra idéer och eget initiativ. I arbetsuppgifterna ingår även att skapa och upprätthålla effektiva arbetsrutiner, kvalitetssäkra produkter och rätter, och egenkontrollarbete. Vi värdesätter att du som souschef är noggrann, strukturerad, organiserad och flexibel. För att nå dina mål i rollen som souschef så tror vi att du tycker om att jobba med att motivera och inspirera din grupp så att ni tillsammans når era dagliga mål. Om tjänsten Som souschef hos oss är du en utav våra viktigaste nyckelspelare, du ansvarar för att följa lagar och rutiner samt interna policys, regler och värderingar. I tjänsten ingår bland annat ansvar för egenkontroll, inventering, för- och efterkalkylering av alla rätter, uppföljning av satta nyckeltal, svinnhantering och inköp. Du ansvarar även för att skapa hållbara rätter och menyer utifrån trender, säsong och gästernas preferenser. Detta är en spännande tjänst med goda utvecklingsmöjligheter både inom gastronomi och ledarskap. Med ditt intresse och din kompetens vill vi, att du blir en viktig del av att utveckla och driva våra kök tillsammans med vår köksmästare framåt. Vad kan vi på SMS erbjuda dig? Vi är en liten familjär organisation med en verksamhet som ger dig stora möjligheter. Här får du vara med på resan att utveckla och skapa starka varumärken i ett företag som vill erbjuda våra gäster upplevelser som är allt annat än standard. Vi är stolta över våra unika mötesplatser. Vi bryr om oss våra medarbetare och vi tror att det mesta går att lösa om man vill. Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid. Arbetstiden är efter rullande schema och lönen är enligt avtal med 6 månaders provanställning. Låter detta intressant?

14 maj 2024
Sista ansökan:
14 juni 2024
Souschef, tillsvidare

JOBBA SOM KONSULT - PÅ DINA VILLKOR På FRAM tycker vi att du som jobbar i branschen förtjänar en bättre och roligare arbetsplats och en arbetsgivare som verkligen bryr sig om dig. Där du får möjligheten att utvecklas, både personligt och yrkesmässigt och där gemenskap, yrkesstolthet, high-fives, personalfester och familjekänsla är drivkraften. Låter det bra? Vi tänkte väl det. Välkommen till FRAM Souschef Tillsvidareanställning Jobba när du vill, som du vill (ish) Betalda resor till och från jobbet när restiden är mer än 30 min Kontinuerlig utbildning inom mat, dryck och service Inget tjafs. Vi lovar dig ärlighet och att inte tjafsa om sånt som är självklart Börja jobba direkt efter intervju FLEXIBEL LÖN Vi erbjuder våra anställda flexibel lön genom appen Cappy. En förmån som ger dig koll på hur mycket du jobbat och tjänat – och möjlighet att ta ut din intjänade lön när som helst mellan lönedagarna. Din lön, du bestämmer. Bra va? OM OSS FRAM är Sveriges fräschaste bemannings- och utbildningsföretag inom hotell och restaurang. Vi är ett familjeföretag som drivs av att göra besöksnäringen till en bättre plats och vi lägger stort fokus på att vår personal ska må bra. Som anställd på FRAM arbetar du ute hos våra kunder, som består av en uppsjö av hotellkedjor, arenor, banketter, företagsrestauranger, barer, fine dining och bättre à la carte krogar. Självklart anslutna till kollektivavtal via både Almega och Visita.

14 maj 2024
Sista ansökan:
10 juni 2024
Souschef på Julins Backyard Barbecue

Om jobbet Julins Backyard Barbecue, Restaurang och Smokehouse öppnade hösten 2020. Vi drivs av att erbjuda barbecue i absolut toppklass! Inspirationen hämtas från amerikanska södern, närmare bestämt Austin – Texas. Under 2022 skaffade vi oss en Foodtruck som främst rullar ut på events, festivaler och marknader men även med catering och andra events som rör BBQ. Våra gäster är våra vänner och när de kommer till oss skall de ska få en helhetsupplevelse av mat, dryck, musik och service med fingertoppskänsla. Texas barbecue – fast i Värmland helt enkelt! Bli en del av vårt engagerade team som jobbar hårt för att utvecklas och ständigt förbättra det vi gör. Vårt gemensamma mål är att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster. Vi behöver nu utöka vårt fantastiska team med en souschef. Egenskaper: Du är noggrann och ambitiös - trivs med högt tempo och är kvalitetsmedveten. Du uppskattar ordning och reda, både i ditt eget och dina kollegors arbete. Du trivs i en miljö som ställer höga krav och är engagerad och nyfiken på att lära, och att bli lärd. Du tycker om att vara delaktig och vill tillsammans med teamet driva verksamheten framåt. Du leder andra genom att vara coachande och inspirerande. Du är initiativrik, resultatinriktad och kan själv driva ditt arbete framåt. Vi jobbar i ett öppet kök och du uppskattar att ha kontakt med våra gäster och svara på frågor om våra tillagningsmetoder. Vi söker dig som: Har erfarenhet av att leda ett team, du har haft en roll som inneburit personalansvar samt mångårig erfarenhet av arbete i kök. Du drivs av ständig förbättring och söker aktivt ny kunskap för att utveckla teamet, dig själv och produkten. Du ansvarar för: Operativt och administrativt leda det dagliga arbetet i köket. Säkerställandet av kvaliteten i den mat vi serverar genom att vara närvarande och aktiv i verksamheten. Kompetensutveckling, upplärning av ny personal och teamarbete i köket. Tjänsten innefattar: Nära samarbete med chef, delaktighet i beslut som gäller verksamhetsutveckling och produktutveckling. Implementera fattade beslut i verksamheten och i den dagliga driften. Du kommer att få lära dig att jobba med våra två smokers - en offset smoker från Millscale och en Oiler pit från J&R, båda importerade från Texas. Arbetstiden är varierad med morgon, dag, kväll och helgpass. Provanställning i sex månader innan tjänsten övergår till tillsvidareanställning. Personliga egenskaper och inställning är viktigast av allt för den här rekryteringen. Vi är en verksamhet där vi vill ta vara på teamets tillgångar, vilket gör att kök och servis jobbar nära tillsammans och hjälper varandra i det dagliga arbetet. För att passa i rollen behöver du vara en bra lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. I din ansökan bifogar du ditt CV och ditt personliga brev. Vi kommer att starta rekryteringsprocessen omgående och hålla intervjuer löpande under ansökningstiden. Vi avser att tillsätta tjänsten under april månad. Vi ser fram emot din ansökan.

14 maj 2024
Sista ansökan:
13 juni 2024
Souschef till restaurang Kryddhyllan

På Gröna Lund finns ett stort utbud av mat och dryck. Alla våra restauranger har olika inriktning. Det som är gemensamt för dem är att de dagligen besöks av olika målgrupper med olika behov. Du möter allt från barnfamiljen, femkampsgästen, dansbandsgästen till konsertgäster som alla har gemensamt att de vill äta och dricka något riktigt gott. Brinner du för spännande gästmöten och att skapa upplevelser i världsklass? Då är detta tjänsten för dig! Som Souschef på restaurang Kryddhyllan på Gröna Lund erbjuds du ett kul och omväxlande arbete som arbetsledare. Ditt huvudsakliga fokus under året kommer att variera. Vid drift kommer du att vara närvarande på restaurangen och se till att våra gäster får bra service och att din personal trivs. När parken håller stängt kommer ditt arbete vara mer fokuserat på att arbeta förberedande inför öppning av våra restauranger. I arbetet ingår en del administration som t.ex. beställningar, kontera fakturor samt tidsrapportering. Till denna tjänst söker vi dig med stort intresse för mat och dryck som drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra gäster. Du har tidigare arbetat som Souschef eller i liknande ansvarstjänst och tycker om att leda team. Du känner dig bekväm med svenska såväl som engelska i både tal och skrift samt har datorvana. Det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning. Då tempot i våra restauranger många gånger kan vara högt är du flexibel och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Vidare är du ansvarstagande och har ett ekonomiskt tänk i ditt dagliga arbete. Som ledare är du en entusiasmerande förebild och du trivs i en ansvarstagande roll. Mer om tjänsten Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 100% med start omgående och sträcker sig till november 2024. Det är av stor vikt att du kan arbeta heltid under större delen av säsongen. Arbetstider varierar beroende på låg- eller högsäsong och är anpassade efter verksamhetens öppettider där schemat varierar mellan arbete på dagtid, kvällar och helger. Då vi även har verksamhet under halloween och julbord finns doga möjligheter till förlängning även under dessa säsonger. Lön enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida, www.magisksommar.se. Varmt välkommen med din ansökan!  Om Gröna Lund Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och omfattar 30 attraktioner, tio restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Tivolit bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Under hösten har Gröna Lund en populär Halloweensäsong. Varje år har Gröna Lund ca 1500 anställda under säsong och besöks av långt över 1 miljoner gäster, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner. Gröna Lund är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Parks and Resorts är ett familjeföretag som investerar allt överskott i verksamhetens fortsatta utveckling.

13 maj 2024
Sista ansökan:
20 maj 2024
Souschef

Vi söker en sous-chef med erfarenhet av traditionellt köksarbete och ala carte service. Du behöver vara stresstålig, välorganiserad och klara av att arbeta i team. Du ska behärska det varma och kalla köket. Vi är ett blandat och glatt gäng med glimten i ögat, vi trivs med högt tempo och brinner för service och kvalitét. Tjänsten är heltid med rullande schema, luncher, kvällar och helger. Prinsen har existerat på samma ställe sedan 1897. Restaurangen har lockat kulturarbetare, konstnärer, mediemänniskor, affärsfolk och en salig blandning av personligheter sprungna ur Stockholms tidsaxel. Vår atmosfär är antik - från 1900-talets början, väl insutten och ingjuter ett socialt lugn.

13 maj 2024
Sista ansökan:
1 juni 2024
Souschef Smögens Hafvsbad

Smögens Hafvsbad är en av Sveriges vackraste hotell-, konferens- och spaanläggningar, beläget i Bohuslän på den svenska västkusten. Här finns 76 hotellrum fördelade på två hotellbyggnader, Spa-avdelning med stort utbud av behandlingar, pool, bubbelpool och stor konferensanläggning samt à la carte restaurang specialiserad på havets läckerheter. Smögens Hafvsbad ingår, tillsammans med systerhotellet Vann Spa Hotell Konferens, i Meholmen Hotell AB. Vår ägare, Aspelin Ramm Fastigheter, står för att solvent ägande och en sund personalpolitik. Är du vår nya SOUSCHEF? Vi vill utöka vårt team med ytterligare en souschef. Vi söker en stjärna till vårt kök! Souschef 100% Vi kan erbjuda ett omväxlande och roligt jobb i ett ofta högt tempo på en fantastisk anläggning på Smögen. Vi letar efter dig som: -har några års dokumenterad erfarenhet från à la carte-restaurang -har ett brinnande intresse för mat -är glad och positiv -alltid har gästen i fokus Är du dessutom en lagarbetare, flexibel och har nära till skratt är du rätt person för oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För rätt person finns stora möjligheter till utveckling inom företaget. Arbetet sker dagtid, kvällstid och helger med tyngdpunkt på kvällar och helger. Vi kan erbjuda bra förmåner. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering kommer ske löpande. VÄLKOMMEN med din ansökan! Vi kommer endast att beakta de ansökningar som uppfyller vår kravprofil. Frågor om tjänsten besvaras av Kökschef Andréas Bernalt: [email protected] eller telefon: 072-4526792. Vårt kök handlar om ett förhållningssätt till råvaror, smaker och måltiden som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster att njuta nyfångad fisk och skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror, rena smaker samt goda drycker.

13 maj 2024
Sista ansökan:
9 juni 2024
Souschef

Strandakar Hotell & Restaurang är en helhetsupplevelse i lantlig lyx i närheten av Herta badstrand i När på östra Gotland. Vi öppnade 2018 och är medlemmar i Petit Hotel sedan 2019. Hotellet har tolv stora och lyxigt inredda dubbelrum, bistro, restaurang och en fantastisk innergård. Vi har ca 100 sittplatser inne i matsalen och ca 60 sittplatser på vår uteservering på innergården. Vår ambition är att vara Gotlands trevligaste mötesplats och att även vara den vackraste. Vi har ett nybyggt, fullt utrustat och modernt kök. Vi hanterar både traditionell och modern matlagning med influenser från många olika länder anpassat efter säsong. I möjligaste mån använder vi lokala producenter. Vi har även en egen köksträdgård och ett växthus där vi odlar grönsaker och örter. Nu söker vi en sous chef. Vi kan erbjuda arbete redan i juli och vi ser helst att du börjar senast den 1 september. Du är en positiv och utåtriktad person som gärna bjuder på dig själv både till dina kollegor och till våra gäster. Du är smaksäker, lugn och kontrollerad under stressiga situationer och har massor av passion för matlagningen. Vi vill att du har åtminstone 3 års erfarenhet av arbete i kök med liknande verksamhet. Vi söker en souschef som kan hålla ställningarna i köket när kökschefen inte är på plats. Vi söker dig som känner att du är trygg med att kunna styra andra i köket, sköta beställningar och vara med och skapa de slutgiltiga finishen på våra menyer tillsammans med kökschefen.

12 maj 2024
Sista ansökan:
11 juni 2024